Volksbank brengt beleggingsadministratie onder bij fintech

24 November, 2017

Original source:

De 122.000 houders van een beleggingsrekening bij de Volksbank beleggen in het vervolg via het Amsterdamse fintechbedrijf Ohpen. De twee partijen maken vrijdag bekend de migratie van de data en integratie van systemen afgerond te hebben.

Het was al langer bekend dat Ohpen de technologie van de Volksbank moderniseert. Die operatie is nu voltooid.
Ohpen verzorgt de backoffice van bankbedrijven en doet dat onder meer voor Aegon, Robeco en Nationale Nederlanden. De bank houdt de balans, het klantcontact en bepaalt de manier van internetbankieren en maakt hierbij gebruik van de servers en systemen van Ohpen.

Alle beleggingsprocessen, van het openen en beheren van beleggersrekeningen tot orderuitvoering, het beheren van effectendepots en portefeuillebeheer worden door het fintechbedrijf uitgevoerd. Het gaat om rekeninghouders van ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS.

Ohpen werd in 2009 opgericht en houdt zich alleen bezig met het administreren van spaar- en beleggingsrekeningen. Ohpen heeft meer dan 130 medewerkers en kantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Concurrenten van de Amsterdammers zijn Oracle, Sopra en Temenos.

Back to News