Intern Innovation

26 May, 2017

Dutch only

Het LEAF Lab (LocalEconomy andAlternativeFinance) is het innovatieteam van Triodos Bank in Nederland, en is een gezamenlijk team voor Triodos Bank Nederland, Triodos Investment Management, Triodos Private Banking en Triodos Foundation. Het verkent en ontwikkelt nieuwe bedrijfsmodellen, onder andere op het gebied van circulair geld en de energietransitie. Het Lab bestaat uit twee Triodos medewerkers en 2-4 stagiairs.

Klanten van Triodos Bank voelen zich aangesproken door onze missie: geld inzetten voor positieve verandering. Wij willen graag groeien. En zo meer positieve verandering realiseren. Wil jij ook bijdragen aan een meer duurzame wereld? En ben je benieuwd hoe Triodos Bank duurzame ondernemers op vernieuwende wijze financiert zodat hun impact kan toenemen? Dan heeft het LEAF Lab een uitdagende stageopdracht voor je!

Meewerk Stagiair Innovatie

HBO/WO achtergrond

Fulltime (36-40 uur), 4 tot 6 maanden, te Zeist

Startdatum in overleg; mogelijk vanaf september 2017

Als stagiair werk je mee in het LEAF Lab. Samen met je teamgenoten ontwerp en ontwikkel je nieuwe businessmodellen voor Triodos Bank. Daarvoor werk je nauw samen met je team, andere Triodos collega’s en externen. De werkzaamheden zijn divers en afwisselend omdat we als innovatieteam snel schakelen.

Je taken en verantwoordelijkheden

Je ondersteunt het LEAF Lab team bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe business modellen:

 • In samenwerking met het team breng je de huidige plannen een stap verder, o.a. door de kernboodschap te testen bij de doelgroep en aanpassingen voor te stellen;
 • Je doet kortlopende (markt)onderzoeken of deelt best-practices uit de markt;
 • Je helpt bij het voorbereiden en opvolgen van vergaderingen en bijeenkomsten;
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van marketing- en communicatiematerialen;
 • Je geeft proactief feedback aan het team en de organisatie over inhoudelijke en procedurele verbeteringen die je ziet.

Profiel

 • HBO/WO student in 3e of 4e jaar;
 • Je kunt snel relaties opbouwen, bent een teamspeler en kunt ook goed zelfstandig werken;
 • Je neemt initiatief en gaat proactief te werk;
 • Je zoekt naar oplossingen en weet anderen te overtuigen van je plannen;
 • Je bent analytisch sterk en kunt goed conceptueel denken;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en weet je nieuwe onderwerpen snel eigen te maken;
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels, andere talen zijn een pre;
 • Je hebt interesse in de financiële sector en de huidige ontwikkelingen daarin;
 • Je voelt je verbonden met de missie en waarden van Triodos Bank, bent in staat om deze over te dragen en te vertalen in financiële innovaties.

Organisatie

Triodos Bank is een van de duurzaamste banken ter wereld. Onze missie is om geld te laten werken aan positieve maatschappelijke, ecologische en culturele veranderingen door het financieren van duurzame en maatschappelijk betrokken ondernemingen die op een concrete manier bijdragen aan een duurzame en betere samenleving. Triodos zet hierbij geld in van spaarders, investeerders en donateurs die hetzelfde doel nastreven.

Aanbod

Een stage bij Triodos Bank biedt je de mogelijkheid om een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Er heerst een informele en transparante werkcultuur. Wij bieden een dynamische werkomgeving binnen een groeiende organisatie waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatief. We geven je de mogelijkheid om je duurzaamheidkennis of bedrijfseconomische kennis in de praktijk te brengen. Je leert hoe innovatie vorm krijgt binnen een middelgrote bank, en hoe de financiële sector zich momenteel ontwikkelt. Wij verwelkomen jouw inzichten op het gebied van duurzaamheid, innovatie en/of bedrijfseconomie. Je ontvangt de standaard stagevergoeding van Triodos Bank.

Voor meer information en de sollicitatieprocedure, klik hier.

Back to Vacancies