Programma Manager by Rabobank Foundation

12 December, 2017

De functie

Als Programma Manager help je in ontwikkelingslanden mensen in hun economische ontwikkeling. Prioriteit hebben doelgroepen die zonder steun van buitenaf onvoldoende toegang hebben tot financiële dienstverlening. De focus ligt daarbij op kleinere boeren en de coöperaties waar zij lid van zijn. Dit zijn overwegend spaar- en kredietcoöperaties en producentencoöperaties. Naast stimuleren van het inkomen van de boeren is ook de (verdere) ontwikkeling van de coöperaties zelf een belangrijk aandachtsveld. Economische zelfredzaamheid van deze doelgroepen staat centraal.

Je bent verantwoordelijk voor het identificeren en beoordelen van nieuwe projecten en partnerorganisaties die in aanmerking komen voor ondersteuning. Deze bestaan voor een groot deel uit het verstrekken van een breed product aanbod aan leningen variërend van handelsfinancieringen tot investeringsleningen. Het identificeren en organiseren van aanvullende technische assistentie behoort ook tot de werkzaamheden. Daarnaast monitor je lopende projecten op het realiseren van afgesproken doelstellingen en stuur je bij waar nodig. Je zult met enige regelmatig naar het buitenland gaan om lokaal ook aanwezig te zijn voor overleg en bijsturing. De nadruk zal liggen op Spaanstalige projecten in Latijns-Amerika, maar flexibele inzet in andere continenten kan ook gevraagd worden.

 

Onze afdeling

De Rabobank Foundation is het maatschappelijke fonds van de Rabobank Groep. Het is een zelfstandige stichting. De Rabobank Foundation is een van de pijlers onder het maatschappelijk verantwoord ondernemerschap van de Rabobank. In het buitenland is de Rabobank Foundation vooral actief op het gebied van armoedebestrijding. Wij richten ons daarbij op economische ontwikkeling van arme mensen in rurale gebieden middels microfinanciering en duurzame ketenontwikkeling. De Rabobank Foundation steunt in Nederland landelijke initiatieven om de positie van kwetsbare groepen in de samenleving of mensen in een achterstandspositie te verbeteren.

 

Wij vragen

  • Afgeronde WO opleiding, bij voorkeur gerelateerd aan rurale financiering in ontwikkelingslanden
  • Ervaring met projecten en onze doelgroep in ontwikkelingslanden
  • Ruime kennis van en affiniteit met agrarische ketens en boeren in ontwikkelingslanden
  • Ruime financieringskennis en administratief / juridisch inzicht
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse, Spaanse en Engelse taal


Je bent gedreven en toont initiatief en eigenaarschap. Je denkt niet in problemen maar in pragmatische oplossingen. Het resultaat verlies je niet uit het oog en je kunt goed omgaan met hectische en stressvolle situaties. Je bent in staat om eenvoudig verbinding te maken met andere partijen en zorgt voor overzicht in een omvangrijke portefeuille.

Maatschappelijk verantwoord handelen, zit in jouw DNA.

 

Naast de twee Rabobank kerncompetenties Samenwerken en Klantbelang centraal stellen herken je in jezelf de volgende competenties:

  • Strategie vertalen naar de praktijk
  • Innoveren
  • Organiseren en monitoren


Wij bieden

Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te zijn én te groeien. Bij Rabobank ontwikkel jij je voor nu, morgen en de toekomst. Zo sta jij in je kracht, werk je aan jouw ambities en samen worden we beter. Wij bieden je een maatschappelijk betrokken organisatie met heldere waarden en aandacht voor mens, leren en diversiteit. Zo maken wij het verschil, voor jou, voor ons en onze omgeving. Ruimte voor jou.

 

Aanvullende informatie

Neem voor vragen contact op met Jacqueline van Woezik, recruiter, +31 (0)6 22944584.

Deze vacature staat open tot en met 12 december 2017.

 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Click here. Je motivatiebrief en CV kun je richten aan Jacqueline van Woezik, recruiter. Vermeld altijd het vacaturenummer.

 

Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. De Rabobank toetst op basis van de "Regeling Screening Rabobank" alle nieuwe medewerkers op hun betrouwbaarheid om een functie bij de Rabobank te vervullen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Back to Vacancies