Associate

Original source: Social Impact Ventures 

Social Impact Ventures is een hard groeiend impactinvesteringsfonds. Voortbouwend op het succes van het eerste fonds, gaan ze in het tweede fonds twee keer zo snel investeren, nog meer ondernemers helpen groeien, samen successen vieren en vooral heel veel impact maken – zowel zakelijk als maatschappelijk. Binnen het fonds is ruimte voor een nieuwe, gedreven Associate.  

De Associate ondersteunt Investment Managers van Social Impact Ventures NL op alle mogelijke manieren bij het doen van een investering. Zodra de deal rond is, blijft de Associate betrokken bij de ondersteuning van het management van het portfolio. Zij/hij snapt wat er nodig is om tot een investeringsbeslissing te komen en werkt op gedegen wijze markt- en concurrentieanalyses en financiële modellen uit. De Associate weet moeiteloos de key success factoren (KSF’s) van deals te identificeren en formuleert zaken op een gestructureerde, heldere manier – zowel in woord als geschrift. De Investment Manager kan het schrijven van een investeringsvoorstel daardoor grotendeels aan de Associate overlaten.

De leercurve bij Social Impact Ventures NL is steil. De Associate is betrokken bij deals van verschillende Investment Managers die het gehele portfolio van het fonds bestrijken. Daardoor krijgt de Associate in korte tijd een allround beeld van alle stijlen, gebieden en dwarsdoorsneden van impact investment.

De ideale kandidaat is een gedreven, outgoing dealmaker die al ervaring bij een venture capitalist opgedaan heeft en goed gedijt in een high-performing omgeving. Een proactief type die VC het mooiste vak ter wereld vindt, maar ook oprecht een significante bijdrage wil leveren aan een betere, duurzame wereld. Sectorspecifieke kennis binnen een van de drie impact-thema’s is een pre.

Meer informatie 

scroll to top